QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотекарі долучились до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Бібліотеки централізованої бібліотечної системи приєдналися до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги громади до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Учні шостих класів ЛІТу за допомогою бібліотекарів та фахівців Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги під час інформаційного майданчика «Обернися – небезпека поряд» отримали інформацію про булінг та переглянули соціальний відеоролик.
Агресія буває різною, але наслідки завжди однакові. Як правильно себе поводити? Хто такі «булери»? І що загрожує свідкам цих дій? Про це розповів учням загальноосвітнього навчального закладу №8 фахівець із соціальної роботи Вадим Нємов разом із працівниками бібліотеки-філії № 5 під час відеолекторію «Булінг! Не вдавай, що не бачиш».
У рамках акції у бібліотеці-філії № 10 оформлено інформаційно-тематичну викладку літератури «Наш світ без насильства». Читачі можуть ознайомитись з інформаційними матеріалами та художніми творами, в яких наводиться інформація й факти про будь-які прояви насилля та досвід різних країн з подолання цієї проблеми в суспільстві.
Бібліотекарі філії №10 завітали до старшокласників загальноосвітнього навчального закладу №7, щоб залучити їх до діалогу «Ми проти насилля». Хлопці та дівчата дізнались, які дії називають насильством, які його види та прояви, навчилися за допомогою прикладів розуміти причини та наслідки насильства, пройшли тест «Що для тебе насильство?».
Бібліотечні фахівці долучилися до обласного тематичного онлайн-заходу, присвяченого Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Це був стрім-марафон «Ображена людина – зламані крила» за ініціативи Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка. З метою всебічного розкриття теми протидії насильства над жінками, надання практичних порад та визначення алгоритму дій для осіб, які зіштовхнулися з домашнім насильством, організатори стрім-марафону запросили до діалогу різних фахівців із цієї теми.
Кожен із учасників заходу мав можливість поставити питання та отримати кваліфіковані консультації від представників поліції, юристів, психолога, організацій та закладів, які надають допомогу постраждалим від домашнього насильства.
Крім цього, бібліотекарі разом зі своїми читачами взяли участь в обласному дитячому фотоконкурсі «Щасливе дитинство без зла та насильства», організованому Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації. Фотороботи будуть представлені широкому колу глядачів на виставці у Кропивницькому, а найкращі – відзначені призами у грудні.
Підтримали бібліотеки і дитячу письменницю з Кропивницького, громадську діячку, журналістку Олену Горобець, долучившись до флешмобу #Помаранчевий_тренд_листопада. Яскраві, добрі, щирі світлини дітей разом з батьками з акцентом на помаранчевий колір (як колір боротьби з насильством), розміщені у соцмережі «Фейсбук», закликали усіх читати добрі книги та розфарбувати життя у помаранчевий, подолавши будь-яке насильство.