QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотекарі розкривали секрети безконфліктного спілкування

До Міжнародного дня толерантності бібліотеки громади провели різноманітні заходи щодо недопустимості проявів расизму, антисемітизму та нетерпимості, непорозуміння, які можуть привести до злоби, ворожнечі й навіть війни.
Головний меседж усіх бібліотечних заходів, присвячених толерантності простий: ми живемо серед людей, спілкуємося між собою, тому нам необхідно навчитися бути толерантними одне до одного, незважаючи на різні погляди, релігійність, культурні традиції, особливі потреби.
Учні Олександрійського навчально-виховного комплексу № 9 завітали до бібліотеки для юнацтва на пізнавальну і цікаву командну гру «Я – толерантний!».
Під час заходу дві команди учасників висловлювали свої думки, як вони розуміють поняття «толерантність» та дискутували, якими рисами повинна володіти толерантна особистість. У ході гри також розглядалися різні життєві ситуації та намагалися знайти правильні шляхи їх розв’язання. Не менш цікавим стало тестування «Чи толерантна Ви людина?», яке виявило ступінь терпимості кожного учасника.
У рамках запланованих заходів відбувся і діалоговий майданчик «Толерантність у середовищі підлітків», який провели бібліотекарі філії № 10 спільно з підлітками ЗНЗ № 10.
До Міжнародного дня толерантності центральна міська бібліотека провела для користувачів інформаційну акцію «Дерево добра». Бібліотекарки разом з читачами книгозбірні створили «дерево», яке символізує собою життя, мудрість і духовну культуру людства. Воно стало основою для ввічливих, добрих, привітливих і чемних слів, які люди використовують у повсякденному житті.
Розмова у дружньому колі «Не все те неправильне, що тобі незрозуміле» відбулася у бібліотеці-філії № 5. Учні ЗНЗ № 8 разом з бібліотекарями занурилися в ази толерантності, поетапно виконуючи вправи та підтверджуючи істину, що не варто судити про людину, поки з нею не поспілкуєшся. А наостанок присутні створили власне дерево людських чеснот, де основними рисами були доброта, ввічливість, вихованість і мудрість.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.301210241873610/301210005206967/