QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотекарі закликали єднатися навколо рідної мови

Щороку в День української писемності та мови бібліотекарі Олександрійської централізованої бібліотечної системи проводять різноманітні цікаві заходи.
Так, цьогоріч працівники центральної міської бібліотеки для дітей запросили учнів 1-2 класів НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» та НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа» на мовний круїз «Мова – глибина тисячоліть», під час якого діти слухали про значення мови в житті кожної людини, грали в ерудит-лото та брали участь у мовній вікторині.
Бібліотекарі філії №10 влаштували для мешканців мікрорайону Перемога лінгвістичну акцію «Будь українцем! Думай, розмовляй українською», у ході якої спілкувалися з олександрійцями на тему використання української мови в побуті та роздавали друковану продукцію.
Бібліотечні фахівці центральної міської бібліотеки залучили до своїх заходів студентів зі спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв. А працівники філії № 3 запропонували учням 9-А класу ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 2 стати учасниками турніру ерудитів «Від ієрогліфів до літер».
Бібліотекарі філії № 5 написали радіодиктант національної єдності, після чого завітали до учнів ЗНЗ І-ІІ ступенів № 8, де провели пізнавальні заходи в рамках Дня української писемності та мови.
Слухачі курсу «Українська мова без меж» разом із працівниками бібліотеки для юнацтва вирішили також долучитися до написання диктанту. Перевірити свої успіхи та помилки усі охочі мали змогу 11 листопада після оприлюднення тексту диктанту на сайті Українського радіо.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.297059242288710/297058895622078/