QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки допомагають згуртовувати громаду

У зв’язку з тим, що суспільство потребує розширення доступу до навичок формування медійної та інформаційної грамотності в умовах війни, бібліотеки централізованої бібліотечної системи продовжують опікуватися впровадженням медіаосвіти та медіаграмотності населення. Під час чергового заняття з курсу «Будь медіаграмотним» користувачі вчилися виявляти різницю між ботами і тролями та знаходити їх в мережі.
Відбулося також чергове заняття психологічного тренажера «Спокій. Впевненість. Відновлення» від психологині Ольги Нємової, які проходять щосереди в бібліотеці для юнацтва. Темою обговорення стали способи подолання стресових ситуацій та характеристика людей, які володіють вмінням швидко опановувати себе та бути стресостійкими.
Продовжилися в цій же бібліотеці заняття в рамках курсу «Українська мова без меж» для охочих освоїти або вдосконалити рівень володіння українською мовою.
Стала в нагоді містянам та тимчасово переселеним особам і юридична приймальня, яка функціонує на базі центральної міської бібліотеки, де спеціаліст Олександрійського місцевого центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги Володимир Попович консультує з будь-яких правових питань – комунальні послуги, трудові відносини переміщених осіб в умовах воєнного стану, соціальні виплати для ВПО, захист трудових прав, кредити тощо.
Продовжують користуватися особливою популярністю щоденні майстер-класи з рукоділля, що проходять у бібліотеках-філіях в різних мікрорайонах міста. Кімната казок із різноманітними іграми та розвагами, міні-зоопарк у бібліотеці для дітей, квест-кімната «Таємниця фараона» – це теж ті місця спілкування та розваг, які щодня збирають малюків і цілі родини.
Використовуючи онлайн-платформу Zoom, фахівці центральної міської бібліотеки спільно з психологом міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вадимом Нємовим надали учням ліцею інформаційних технологій корисні поради, як самоорганізовуватися, усе встигати та почувати себе енергійним під час дистанційного навчання.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.401347501859883/401346775193289/