QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки міста залишаються цікавими для своїх відвідувачів

Бібліотеки Олександрійської централізованої бібліотечної системи продовжують впроваджувати нові форми популяризації книги та читання, у тому числі й у віртуальному форматі.
Так. бібліотечні фахівці центральної міської бібліотеки для дітей, використовуючи образи Фіксиків, рекламують для малечі цікаві книги. Цього тижня у відеорубриці «Новинки від Фіксиків» улюблені персонажі знайомили дитячу аудиторію з книгами Василя Шкляра «Помста Баби Яги», Катерини Міхаліциної «Хто росте у лісі» та зі збіркою віршів Галини Кирпи «Дивний лис і дивний ліс».
Минулий тиждень був багатий і на екскурсії до бібліотек.
До дитячої книгозбірні завітали вихованці ДНЗ № 42. Малюки були вражені розмаїттям цікавих, яскравих книг, газет та журналів, а також отримали гарні емоції, познайомившись з мешканцями бібліозоопарку, відвідавши дитячу вітальню «Капітошка», де є пісочна анімація, тактильне панно, ляльковий театр, сухі басейн та душ. У дитячому Інтернет-центрі на них очікували веселі роботи Альфа і Танкбот.
Завітавши до Кімнати казок, першокласники ЗНЗ № 9 побачили домашніх улюбленців – мешканців маленького зоопарку і популярних героїв дитячих книг, а також долучилися до цікавих ігор.
Фахівець із соціальної роботи Вадим Нємов, розповів семикласникам ОНВК (ЗНЗ І-ІІ ступенів № 17 – ліцей) про те, як і чому виникає віртуальна агресія – кібербулінг, які її наслідки і – головне – як її припинити. Зустріч пройшла на базі центральної міської бібліотеки для дітей.
У жовтні цього року виповнилося 115 років від дня народження відомого українського письменника, лауреата Державної премії України імені Т. Шевченка Івана Багряного. Із цієї нагоди в центральній міській бібліотеці відбувся захід у форматі літературного етюду «Іван Багряний: стежки до пізнання творчості» для учнів Ліцею інформаційних технологій.
А для своїх віртуальних користувачів центральна книгозбірня міста підготувала черговий випуск з медіаграмотності у рубриці Експрес-тайм «Я знаю, бо перевіряю!». Як самостійно виявити фейки та маніпуляції у ЗМІ чи соцмережах – на ці питання дали відповідь бібліотекарі разом з Надією Бойко, журналісткою, головною редакторкою ТРК «КТМ», членкинею Національної спілки журналістів України.
У бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч в рамках мовного клубу «Speaking Club Senior» для дорослих олександрійців та дітей.
Також цього тижня поважні слухачі курсу «Основи комп’ютерної грамотності» та «Дія. Цифрова освіта» опановували навички роботи з комп’ютером та вчилися впевнено користуватися смартфоном.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.275912467736721/275911761070125/