QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки популяризували українські народні традиції

Процес передавання досвіду одних поколінь іншим забезпечує народознавчий підхід до виховання читачів, про який ніколи не забувають бібліотекарі, особливо під час новорічно-різдвяних свят.
Працівники центральної бібліотеки для дітей підготували цикл різдвяних розважальних заходів. Різдвяна мозаїка «Колядуємо і щедруємо, ми Різдво віншуємо» чекала на гостей бібліотеки 5 січня. Родзинкою свята були щедрівки, які діти виконували разом з бібліотекарями. Крім того, малечу розважали тематичними іграми, піснями і танцями. В кінці заходу заспівали традиційного «Щедрика». Загалом свято виявилось яскравим, добрим та по-домашньому теплим.
З театралізованими різдвяними віншуваннями завітали бібліотечні колядники і до своїх друзів та партнерів. Харизматична циганка, дід, стрілець та кмітлива лікарка водили козу, віншували щастя, достатку, миру та добра в прийдешньому році.
У ці новорічні дні бібліотекарі зверталися і до казок. Адже у кожній казці, навіть у найменшій та дуже простій, живе народна мудрість і суспільна мораль.
Бібліотекарі філії №10 запропонували своїм користувачам новітню форму роботи – книжкові піжмурки онлайн. Цікаві запитання та яскраві малюнки онлайн-вікторини, розміщеної на сторінці книгозбірні у соцмережі «Фейсбук» допоможуть зрозуміти, наскільки добре вони знають українські та іноземні казки.
Вже стало доброю традицією щорічно організовувати для дітей Перемозького мікрорайону новорічно-різдвяну казку. Разом з бібліотекарями філії №10 малеча поринула у новорічні розваги «Вірте в дива – вони здійснюються» з піснями, танцями, іграми та хороводами, з побажанням добра та щастя.
Працівники дитячої бібліотеки запросили маленьких читачів на лялькову виставу «Різдвяна казка», яка познайомила дітей із традиціями та звичаями різдвяних свят. Разом з казковими героями дітлахи розучували колядки, водили козу, співали українські пісні «У лісі, лісі темному», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Україна колядує».