QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки ЦБС розповсюджували «щастя» та навчали толерантності

Традиційно до Міжнародного дня щастя бібліотеки міста беруть на себе приємну і відповідальну місію розповсюджувачів «щастя», нагадуючи олександрійцям, що можна радіти навіть найменшим дрібницям. Тому працівники центральної міської бібліотеки влаштували для п’ятикласників Ліцею інформаційних технологій годину сюрпризів: веселі ігри, перегляд відеороликів про щастя та щасливих людей, майстер-клас із виготовлення листівок-щасливок.
Під час квілт-позитиву «Щаслива долонька» в бібліотеці-філії №3 малеча дізналася про історію виникнення свята, зарядилася гарним настроєм, позитивом на весь день і власними руками виготовила «смайлики щастя».
До бібліо-челенджу «Щастя поруч» долучилися також бібліотекарі філії № 10 разом з учнями ЗНЗ № 10. Вони протягом дня дарували приємні миттєвості жителям свого мікрорайону через «Солодкі смайлики», адже шоколад – це основний інгредієнт щастя. «Посланці щастя» створили позитивний настрій і для працівників ЗДО № 28 через «Мотиваційні листівки» та солодощі. А для учительського колективу ЗНЗ № 10 бібліотечним «астрологом» був підготовлений Гороскоп Щастя.
Під час діалогового майданчику «7 кольорів щастя» в НВК «Марто-Іванівський загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» мова також ішла про щастя та його роль у житті людей.
Відома бібліомайстриня з центральної міської бібліотеки Тетяна Ракушина під час майстер-класу «На щастя» навчила молодших школярів Ліцею інформаційних технологій створювати власноруч маленьку лялечку-оберіг з довгою косою – мотанку – одну з перших ляльок України, яка вважалася оберегом сім’ї і передавалася з покоління в покоління.
«Насильство: як себе захистити» – тема бібліотечного заходу у форматі правового компасу, який запропонували бібліотечні фахівці центральної міської бібліотеки для дітей учням 8-Б класу ОНВК ЗНЗ І-ІІ ступенів № 17 – ліцей. До діалогу долучилися заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Валерія Джевага та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Руслан Кравченко. Конструктивна корисна розмова, демонстрація відеороликів про жорстокість серед підлітків та домашнє насилля – все було спрямоване на те, щоби діти вчилися відстоювати свої права та гідність, уміли захистити себе, були здатні до проявів толерантності, доброзичливості у соціумі, а також були готові нести відповідальність за кожен свій вчинок.
21 березня світова спільнота відзначала ще одне приємне свято – Всесвітній день поезії. Щоб маленькі читачі краще відчули живильні властивості поетичного слова, фахівці бібліотеки-філії № 10 разом з учнями 9-А класу ЗНЗ № 10 звернулися до літературно-мистецького клубу «Джерело» та запросили на ліричну медитацію чудових поетес та жінок – Нелю Гончарову та Лілію Маруфі. Школярі мали нагоду поспілкуватися із поетесами, послухати їх чудові вірші.
А бібліотекарі центральної міської бібліотеки підготували черговий випуск віртуальної поетичної вітальні «Літературне ім’я Олександрійщини». Це була зустріч з талановитою і відомою в Олександрії поетесою, головою літературної спілки «Джерело» та організатором дитячої літературної спілки «Джерельце» – Оленою Колосовською. Усі бажаючі можуть переглянути поетичну зустріч за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=KdaU82ehuAk.
Бібліотека-філія №10 постійно радує своїх користувачів чудовим креативом. Тому оминути Всесвітній день сну бібліотекарі просто не могли: вони влаштували dream-party «Куди приводять сни» в піжамах, кімнатних капцях, з подушками та ковдрами. Її учасники мали змогу дізнатися про сновидіння, їх значення та особливості, користь повноцінного сну, розвіяли міфи про сон та сновидіння та багато чого іншого.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.152447870083182/152447140083255/