QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Близько 17 тисяч продуктових наборів надала міжнародна організація World Central Kitchen за час своєї роботи в Олександрійській громаді

2 вересня відбулася остання видача продуктових наборів від міжнародної гуманітарної організації World Central Kitchen (WCK). Наразі представництво призупиняє роботу в нашому регіоні й зосереджує свою увагу на допомозі родинам з прифронтових та деокупованих територій.

Протягом останніх трьох місяців World Central Kitchen підтримувала та забезпечувала харчуванням внутрішньо переміщених людей, які зупинилися в Олександрійській громаді. Зокрема, щотижня формувалося в середньому 1 300 продуктових наборів для сімей ВПО. Загалом від червня World Central Kitchen забезпечила переселенців громади близько 17 тисячами продуктових наборів.

 Олександрійська міська рада дякує міжнародній організації за допомогу. Це дало можливість вчасно підтримати сім’ї вимушених переселенців, які знайшли прихисток в нашому місті, та зменшити навантаження на саму громаду.

Довідково: World Central Kitchen заснована майже 22 роки тому та спрямовує свою діяльність на допомогу і підтримку населенню, що постраждало від стихійних, гуманітарних чи будь-яких інших катастроф.

Організація уже надала саме для українців 120 мільйонів обідів. Як зазначив засновник та шеф-кухар організації Хосе Андрес, продовольча допомога – це не просто їжа, що вгамовує почуття голоду, це – тарілка надії. У найтемніший час це доводить, що десь хтось піклується про ближнього. Гасло Хосе та World Central Kitchen: «Ми тут тому, що ми потрібні Україні!».

Хосе Рамон Андрес Пуэрта – видатний іспанський шеф-кухар, власник десятків популярних ресторанів, пабів та закусочних, фундатор Світової Центральної Кухні (World Central Kitchen). Народився та виріс в Іспанії. Після закінчення навчання переїхав до США, зокрема Вашингтон, де і розпочав свої перші кроки у волонтерстві. Хосе приєднався до команди Центральної кухні округу Колумбія. Величезний досвід шеф-кухаря та бажання допомагати підштовхнули його до заснування WCK. Організація швидко розширює свої кордони надання допомоги у приготуванні їжі, доставки продовольства, питної води.

 У 2016 році Андрес нагороджений Національною медаллю гуманітарних наук на церемонії у Білому домі, за працю та розвиток World Central Kitchen.