QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Дієва робота координаційного центру волонтерів Олександрії у воєнний час

В Олександрії активно працює координаційний центр волонтерів, який об’єднав усіх небайдужих, аби у воєнний час підтримувати наших військовослужбовців, територіальну оборону та вимушених переселенців.
Для більш ефективної допомоги налагоджено тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування, теробороною, військовою частиною та підприємцями.
З початку бойових дій до роботи центру долучилося декілька тисяч людей-волонтерів, які не лише приносять допомогу, а й готують їжу, роблять заготовки, тушкованку, збирають і сортують речі, медикаменти, засоби гігієни, виготовляють маскувальні сітки, жгути, перев’язочні матеріали, ремонтують генератори, бензопили, вантажать, надають послуги з перевезень гуманітарних вантажів тощо. До місцевих активістів приєднуються й переселенці, які зараз перебувають в Олександрії і теж хочуть бути корисними у спільній справі.
Також волонтери налагоджують пошиття розгрузок і наразі експериментальні зразки вже проходять випробування.
Кожного дня із координаційного центру на передову відправляється по 3-4 машини з необхідними речами, продуктами харчування, ліками та спорядженням для наших військових.
Завдяки спільним зусиллям підприємців і людей, які відправляли кошти на рахунок координаційного центру, придбали мікроавтобус, що вкрай потрібен на передовій. Це вже 5 транспортний засіб, який відправили у зону бойових дій.
Сьогодні волонтери налагоджують роботу з закордонними благодійними центрами. Вже надійшла з Івано-Франківська перша партія гуманітарної допомоги, яка буде розподілена серед переселенців, а також частково відправлена на передову.
Волонтери call-центру приймають звернення від людей та допомагають знайти житло для переселенців.
Інформація про гострі потреби щодня розміщається на сторінках координаційного центру в соціальних мережах:
Телеграм-канал https://t.me/alexandriacoordinationcenter;
Фейсбук-сторінка https://is.gd/G8KCoT;
Інстаграм https://www.instagram.com/coordination_center_olexandria/.