QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Для Олександрійської громади придбають автоматизовані системи оповіщення

26 серпня на засіданні виконавчого комітету присутні розглянули бюджетне питання.

Прийнято рішення збільшити доходи і видатки місцевого бюджету на суму 715,9 тис.грн за рахунок перевиконання спеціального фонду на суму 250 тис.грн та надходження субвенції з бюджету Новопразької громади на суму 465,9 тис. грн. Також проведено внутрішній перерозподіл видатків між головними розпорядниками бюджету.

Субвенцію планується спрямувати за цільовим призначенням. Кошти від перерозподілу будуть направлені на вирішення нагальних питань по галузях.

Під час розгляду даного питання, міський голова Сергій Кузьменко окреслив напрямки виділення коштів. «В усіх чотирьох старостинських округах ми автоматизуємо систему сигналу повітряної тривоги. Ще три автоматизовані точки з’являться безпосередньо і в місті Олександрії. На ці справи ми виділяємо 250 тисяч гривень. Також активно співпрацюємо з нашою територіальною обороною та добровольчими формуваннями. Перші виконують бойові завдання, а добровольчі формування здійснюють чергування у місті, слідкують за дотриманням правопорядку в нічний час. Добровольчим формуванням необхідне пальне, щоб виконувати свою роботу. Тож ми ухвалимо рішення і виділимо кошти на потреби відповідних формувань», – зазначив міський голова.

Також очільник громади подякував голові Кіровограської обласної державної адміністрації Андрію Райковичу за підтримку ініціатив міста Олександрії та поділився новиною про отримання коштів з обласного бюджету на продовження реконструкції інфекційного відділення Центральної міської лікарні. «Для нас це хороший знак, тим більше, що на порозі осінь, сезон респіраторних захворювань, тому інфекційне відділення дуже потрібне. Тож сподіваюсь, що ми зможемо реалізувати цей проєкт разом з обласною державною адміністрацією найближчим часом», – підкреслив Сергій Кузьменко.