QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

До відома роботодавців, керівників та головних бухгалтерів підприємств, установ та організацій усіх форм власності!

Управління економіки Олександрійської міської ради звертає Вашу увагу на те, що незважаючи на воєнний стан, обов’язок індексувати зарплату працівників залишається.
Тому тим працівникам, які отримають зарплату (навіть в умовах часткової зайнятості), треба нарахувати індексацію. У червні 2022 року з`явиться вперше обов`язок нарахування індексації у тих роботодавців, які збільшували оклади у березні 2022 року (3,1%, 76,91 грн.). Зарплата індексується в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. В червні 2022 року поріг індексації не зміниться та становитиме 2481 грн.
Коефіцієнт індексації в червні 2022 року складає 3,1%,
Сума індексації: 2481 грн.*3,1% =76,91 грн.
Для підприємств і організацій, які перебувають на госпрозрахунку, підвищення заробітної плати у зв`язку із зростанням рівня інфляції провадиться у порядку, визначеному у колективних договорах, але не нижче від норм, визначених Законом про індексацію та Порядком №1078. Постановою №278 введені правила нарахування індексації у разі підвищення окладів не з 1 числа місяця, сума індексації у такому випадку визначається з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу.
Тому просимо привести у відповідність оплату праці Ваших працівників.