QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Ініціативна група не надала свого представника в комісію з перерахунку оплати за опалення МЗК

Ініціативна група, яка представляє інтереси олександрійців з індивідуальним опаленням і яка вважає неправомірними платіжки за опалення місць загального користування, не надала в робочу групу свого представника. Нагадаємо, завдання робочої групи – здійснити перерахунок для кожного будинку окремо. До її складу входять фахівців із управління ЖКГ, КП «Теплокомуненерго», депутатів, а також міський голова Сергій Кузьменко запросив представників від ініціативної групи.

– Усі мешканці багатоквартирного будинку є його співвласниками і несуть за нього відповідальність разом. За місця загального користування мають сплачувати всі: і ті, хто мають індивідуальне опалення, і користувачі централізованого теплозабезпечення. Для того, щоб з’ясувати суму сплати за цю послугу, треба спілкуватися з «Теплокомуненерго» і робити розрахунки, – сказав очільник громади.

Міський голова розповів, що є різна методика нарахування плати за опалення МЗК, яка є законною. Один із варіантів – математичний, або спрощений  розрахунок передбачає нарахування за стандартною формулою, яку запропонувала держава.

Розрахунковий метод, полягає в тому, що фахівці зустрічаються з головою ОСББ чи старшим будинку, виміряють труби і роблять розрахунок. У такому випадку, як показує досвід, ціна зменшується.

Сергій Кузьменко нагадав, що 18 грудня відбулася зустріч з ініціативною групою, яка представляла інтереси олександрійців з індивідуальним опаленням. Саме тоді Сергій Кузьменко запросив представників від ініціативної групи до роботи в комісії, яка і обстежить МЗК для застосування розрахункового методу.

– Запрошую олександрійців до співпраці з комунальним підприємством «Теплокомуненерго», де змінився керівник. Якщо хочемо, щоби була справедливість, то треба розпочати спільну консультацію, – сказав він.

Нагадаємо, у КП «Теплокомуненерго» буде новий керівник.