QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Із нагоди звільнення Олександрії від нацистського загарбника містяни поклали квіти до братської могили

6 грудня з нагоди визволення Олександрії від нацистських загарбників керівництво громади на чолі з міським головою Сергієм Кузьменком вшанували пам’ять олександрійців, які загинули на фронтах Другої світової війни та поклали квіти до братської могили. Також до пам’ятної події доєдналися військові, представники міської ради, депутатського корпусу, громадських організацій та жителі міста.

Із кожним роком залишається менше живих свідків тих подій. Сьогодні в Олександрії проживає 5 учасників бойових дій (минулого року їх було 9).

«Сьогодні ми зібралися на місці слави наших дідів і прадідів. Дякую людям, учасникам тих важких подій, за їх відвагу та незламність» – сказав міський голова.

Нагадаємо, Олександрію звільнили 6 грудня 1943 року. У боях за звільнення міста загинуло 715 воїнів, не повернулися і зникли безвісти майже 10 тисяч військових.

За час окупації нацистами було знищено майже всю єврейську громаду міста (більше 2,5 тисяч осіб), розстріляно 320 мирних жителів і більше 5,5 тисяч військовополонених.