QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Клас безпеки відкрили в Олександрії

Ресурсний центр (клас безпеки) облаштували на базі 11-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Олександрія.

Відповідний проєкт реалізувала громадська організація «Нова Дружківка» спільно з ДСНС за фінансової підтримки Олександрійської міської ради та Програми розвитку ООН.

Презентація ресурсного центру відбулася 15 жовтня, на яку прийшли міський голова Сергій Кузьменко, його заступниця Ірина Чемерис, начальник Олександрійського районного управління ГУ ДСНС у Кіровоградській області, полковник Дмитро Колісник, керівниця проєкту «Безпечні громади», фахівчиня ГО «Нова Дружківка» Анна Павленко та учні Ліцею інформаційних технологій.

– Сьогодні для нас важливо, аби для різних верств населення, які живуть у нашому місті, були свої простори. В Олександрії є ветеранський хаб, молодіжний простір, хаби для жінок, дітей, внутрішньо переміщених людей. В умовах сьогодення дуже важливо навчати дітей правилам безпеки. Тому ресурсний центр – важливий крок, щоб молоде покоління мало місце для тренувань і навчань, а також було максимально обізнане із безпекових питань, – сказав очільник громади.

У рамках проєкту «Безпечні громади» за кошти донорів клас обладнали симуляторами пожежної безпеки, тренувальними манекенами, меблями, інтерактивною панеллю та навчальними стендами тощо.

Ресурсний центр – багатофункціональний. Його будуть використовувати як клас безпеки, де навчатимуть дітей правилам пожежної безпеки, мінної безпеки, правилам поводження на воді та домедичній допомозі. Із застосуванням наявного обладнання рятувальники зможуть вдосконалювати професійні навички. Також центр може використовуватись як робоче місце для аналітично-розрахункової групи при ліквідації затяжних пожеж.

Першими відвідувачами класу безпеки стали учні 8-Б класу Ліцею інформаційних технологій. Фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту провели для школярів урок із основ безпекової поведінки.