QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комісія прийняла рішення щодо придбання житла для дитини-сироти

7 вересня заступниця міського голови Ірина Чемерис провела засідання міської тимчасової комісії з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків.

Йдеться про використання коштів, які держава виділила на придбання житла для вищевказаних категорій громадян.

За підсумками засідання погоджено рішення про надання жительці Олександрійської громади, яка перебувала на квартирному обліку як дитина-сирота, дозволу на перерахування коштів зі спеціального рахунку для придбання 2-кімнатної квартири в м.Кривому Розі за рахунок державної субвенції.

Грошова компенсація від держави складатиме 267,9 тисяч гривень, що покриває вартість квартири згідно з договором купівлі-продажу.

Нагадаємо, цього року в Олександрійській громаді вже направлено кошти зі спецрахунку для двох громадян з метою придбання квартир.

До кінця року планується придбання житла за рахунок державної субвенції ще п’ятьом людям, кандидатури яких затверджені обласною державною адміністрацією та мають право на першочергове забезпечення житлом.