QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комісія з МЗК напрацювала спільні рішення

Написати заяву до управляючої компанії з проханням надати технічну характеристику свого будинку і уповноважити старших будинків підписати документацію у ході обстеження місць загального користування, – такі кроки обговорили учасники робочої комісії з МЗК під час зустрічі 23 січня.

Кожна багатоповерхівка оформлювала Типовий договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. №712. У додатках до цього договору передбачені позиції, при заповненні яких надається більш детальна технічна характеристика по будинку.

Для того, щоб комісія мала можливість обстежити опалювальні площі місць загального користування, старші будинків та голови ОСББ мають написати заяви до своїх управляючих компаній з проханням надати технічну характеристику по своєму будинку.

Також мешканці окремого будинку повинні протокольно засвідчити, що уповноважують старшого/старшу будинку або голову ОСББ підписати додаток до Типового договору.

Якщо старшого немає, його варто обрати. В іншому випадку будинок не зможе пройти необхідні процедури для перерахунку тарифів за МЗК.

– Нині завдання комісії – напрацювати обопільно вигідний документ з технічними характеристиками по кожному будинку окремо. Його підпишуть всі зацікавлені сторони. Надалі саме цей документ стане основою при формуванні тарифів за користування МЗК – розповів голова комісії, перший заступник міського голови Юрій Гугленко.

Більш детальні роз’яснення старші будинків та голови ОСББ можуть отримати у своїй управляючій компанії.