QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Комісія з ТЕБ та НС через воєнний стан обмежила роботу зон відпочинку біля водойм

Відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Розглянули два питання, що пов’язані з безпекою життєдіяльності громади із настанням весняно-літнього періоду.

Перше питання стосувалося запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах, на сміттєзвалищах і в приватному секторі; друге питання – про заходи з попередження нещасних випадків на воді у літній період.

Начальник Олександрійського РУ ГУ ДСНС у Кіровоградській області Дмитро Колісник із першого питання поінформував, що у 2024 році в Олександрійському районі зафіксували 155 пожеж, із них 112 – загоряння в екосистемах. На порушників-паліїв склали адміністративні протоколи та наклали штрафи.

Для зменшення кількості пожеж комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення запровадити комплекс заходів. Серед них роз’яснювальна робота, заборона розпалювати багаття в екосистемах, лісосмугах, спалювання сухої рослинності, посилення заходів із належного утримання сміттєзвалищ тощо.

Друге питання стосувалося можливості функціонування зон відпочинку біля водойм. Наразі продовжується воєнний стан і біля водойм не передбачені засоби оповіщення про повітряну тривогу та захисні споруди. Тож, аби убезпечити відпочиваючих від надзвичайних ситуацій, комісія прийняла рішення на період дії воєнного стану заборонити функціонування місць відпочинку біля води за виключенням тих, де будуть облаштовані укриття та працюватиме система оповіщення.

Управлінню житлово-комунального господарства, орендарям водойм та старостам старостинських округів рекомендували інформувати населення про заборону купання та ймовірну небезпеку за допомогою встановлення спеціальних попереджувальних табличок.

КП «Муніципальна безпека» періодично патрулюватиме місця відпочинку з метою попередження населення про заборону купання.

За результатами розгляду питань порядку денного заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС Юрій Гугленко підписав відповідний протокол, з яким можна ознайомитись за посиланням:
https://olexrada.gov.ua/doc/civil_defence/protocol_4_2024.pdf