QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Крокет – улюблена гра родини Чижевських

Відомо, що Дмитро Чижевський та його родина захоплювалися старовинною спортивною грою у крокет.

Вважається, що крокет з’явився у Франції в 13 столітті. Пастухи перекочували повстяні кулі ударами своїх палиць крізь ворота, складені з гілок дерев.

У 17 столітті гра перекочувала до Ірландії, де набрала велику кількість шанувальників. Там же гра набула певних правил та сучасних атрибутів – дерев’яних куль і спеціальних молотків.

В інших європейських країнах, і особливо в Англії, крокет набув поширення через 200 років. Полюбивши цю азартну гру, англійці почали створювати клуби і розробили правила для гравців, згідно з якими стали організовувати змагання. Європейські аристократи розважалися, граючи в крокет, і перетворили його на свою улюблену гру.

Учасники гри вдаряли молотком по дерев’яній кулі та намагалися швидше провести її через поставлені на майданчику ворітця.

У родині Чижевських для гри в крокет батьки облаштували майданчик на подвір’ї біля свого будинку. Дмитро, який провів дитячі та юнацькі роки у нашому місті, разом з друзями проводили дозвілля за грою в крокет, про що свідчать родинні архівні світлини.

Сьогодні в нашому місті традицію грати в крокет відроджують і популяризують
в інформаційно-туристичному центрі «Олександрія».
На базі закладу є зимовий і літній корти для ігор, а також професійний інвентар.

Усі охочі можуть зіграти в крокет у рамках інтерактивної екскурсії «Дитинство, юність та захоплення Дмитра Чижевського», або ж окремо прийшовши до інформаційно-туристичного центру.

📍Інформаційно-туристичний центр «Олександрія» знаходиться за адресою: м.Олександрія, вулиця Шевченка, 66.

☎️Довідки за телефоном: (068) 895 24 85

⏰Години роботи: понеділок – п’ятниця із 8:00 до 17:00, субота, неділя – вихідні.