QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Киснева станція, житло дітям-сиротам, пільгові перевезення – депутати скоригували бюджет

26 листопада на сесії міської ради депутати скоригували бюджет Олександрійської територіальної громади на поточний рік.
Збільшено доходи і видатки загального та спеціального фондів на суму 14,5 млн грн, у тому числі, за рахунок перевиконання місцевого кошторису на 6,1 млн грн, надходження державних субвенцій на заходи щодо соціально-економічного розвитку, придбання житла для дітей-сиріт, інших субвенцій на утримання закладів охорони здоров’я, розвитку земельних відносин тощо. Також здійснено внутрішній перерозподіл коштів між головними розпорядниками бюджету.
Фінансовий ресурс направлений на вирішення важливих для громади питань.
Зокрема, на сферу охорони здоров’я виділено 8,8 млн грн для забезпечення киснем районної лікарні, облаштування кисневої станції у міській лікарні, на закупівлю засобів індивідуального захисту для лікарів, встановлення вікон у дитячій лікарні та енергоносії.
На галузь освіти спрямовано 4 млн грн на заробітну плату працівникам дошкільних закладів та сплату за енергоносії.
Направлено 2,7 млн грн на соціальний захист населення, а саме, придбання житла для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення пільгових перевезень пасажирів у міському автобусному транспорті та заробітну плату працівникам територіального центру.
По сфері житлово-комунального господарства збільшено видатки на 1,7 млн грн на встановлення і заміну світлофорів на кількох перехрестях, сплати за електроенергію для вуличного освітлення та якісного прибирання міста у зимовий період.