QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

«Лікарі без кордонів» розпочинають роботу в Олександрії

22 квітня в Олександрії з гуманітарною місією побувала представниця незалежної міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів» Паула Фернандес. Разом з нею приїхала команда фахівців, які вже провели тренінги для лікарів, що безпосередньо працюють з постраждалими від російської агресії. Також вони подарували лікарні комплект для зонування хворих, спецодяг для бригад швидкої допомоги та перев’язувальні матеріали.
Із Паулою Фернандес поспілкувався міський голова Сергій Кузьменко та його заступниця із соціальних питань Ірина Чемерис. Очільник громади розповів про загальну ситуацію в місті, гуманітарні потреби та медичну допомогу, яка необхідна.
«Олександрія виконує логістичну та гуманітарну функції. Величезна кількість людей їдуть саме через наше місто і ми дали прихисток, хоча б на одну ніч, не менше 25 тисячам людей. Сьогодні залишилося 8-10 тисяч, 6 тисяч зареєструвалося. Зрозуміло, що багато з них потребує допомоги, у тому числі й медичної» – сказав Сергій Кузьменко.
Під час діалогу було домовлено про налагодження співпраці з міжнародною медичною організацією «Лікарі без кордонів» та надання допомоги з медичними засобами та обладнанням.
Окрім того, в найближчі тижні іноземні фахівці почнуть роботу з олександрійськими спеціалістами. Зокрема, увага буде приділятися навчанню психологів. Адже працювати з людьми, які перебувають у кризових станах, стали жертвами війни або отримали психологічні травми від побаченого і пережитого повинні кризові психологи, яких наразі в місті немає.
Зазначимо, що «Лікарі без кордонів» – це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація. Наразі вона працює більш, ніж в 70 країнах світу та об’єднує близько 24 тисяч волонтерів-лікарів, які готові надавати необхідну допомогу.