QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова Сергій Кузьменко про підтримку лікарів та комунальних служб

11 серпня виконавчий комітет розглянув бюджетне питання та запропонував депутатам внести зміни до головного кошторису Олександрійської громади на поточний рік. Пропонується збільшити доходи і видатки на суму 253,6 тисяч гривень за рахунок дотації з обласного бюджету на сплату за енергоносії та субвенції з бюджету Попельнастівської громади. Також пропонується провести внутрішній перерозподіл видатків. Відповідні кошти будуть спрямовані за цільовим призначенням та на вирішення нагальних питань по галузях освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та житлово-комунального господарства.

Під час розгляду даного питання міський голова Сергій Кузьменко зазначив: «Ми і далі підтримуємо наших лікарів, які дбають про здоров’я як жителів нашого міста, так і поранених наших бійців та переселенців. Тому виділяємо 1,2 мільйони гривень на заробітну плату для лікарів, оскільки маємо деякі проблеми із державним фінансуванням».

Також Сергій Кузьменко наголосив на важливості благоустрою і належному утриманні комунальної інфраструктури нашої громади: «Олександрія намагається бути затишним, чистим, прибраним містом. Не дивлячись на всі виклики, я продовжую наполягати, що так має бути й під час війни, адже таким чином ми показуємо приклад, якими будуть всі міста в Україні після того, як Україна здобуде перемогу. Ми працюємо над тим, щоб місто було охайним і нам потрібно підтримувати наше комунальне підприємство «Чисте місто», щоб незважаючи на ріст цін на енергоносії, інші видатки, ми могли забезпечувати функціонування підприємства, а отже – тримати місто в порядку».

Остаточне рішення про зміни до бюджету Олександрійської громади буде прийняте депутатами на сесії міської ради.