QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Музейний центр провів захід до Всесвітнього дня науки

10 листопада відзначався Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, що покликаний підкреслити важливу роль науки у суспільстві і необхідність участі громадськості в обговоренні наукових питань.
Олександрійський музейний центр імені Худякової А.Ф. прагне стати інтелектуальним осередком, тож з нагоди цієї дати музейні працівники провели наукову зустріч під гаслом «Наука як шлях у майбутнє».
У заході взяли участь профільний заступник міського голови Ірина Чемерис, місцеві науковці, учні навчальних закладів, які займаються науковою діяльністю у Малій академії наук, та їхні наукові керівники.
На початку зустрічі Ірина Чемерис привітала усіх причетних з Днем науки та зазначила: «Приємно, що у нашому місті школярі цікавляться наукою, вони є нашою надією, майбутніми науковцями, які рухатимуть наше суспільство вперед. Сьогодні міська рада, міський голова приділяють багато уваги саме обдарованим дітям, які приносять здобутки у скарбничку досягнень Олександрійської громади. Саме тому Сергій Кузьменко ініціював заохочення переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН стипендіями міського голови». Ірина Чемерис побажала юним науковцям успіхів у своїй діяльності, нових досягнень і перемог.
Перед учнями виступили кандидати філологічних наук Вікторія Чернецька та Аліна Білоконенко, які поінформували про особливості роботи над науковими роботами та поділилися своїм досвідом і рекомендаціями щодо опрацювання наукових джерел, участі у конференціях тощо.
Також виступила завідувач Олександрійського відділу Кіровоградської МАНУМ Ольга Андреєва, яка ознайомила присутніх із напрямками роботи членів МАН.
У свою чергу, юні науковці разом зі своїми керівниками презентували присутнім свої наукові дослідження у сферах історичного правознавства, психології, соціології, мистецтвознавства, російської мови та журналістики.
По завершенню зустрічі доповідачам вручили сувенірну продукції з логотипами Олександрії.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.294727295855238/294725762522058/