QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

На засіданні хабу «КУБ» побував гість із Німеччини, який зацікавився Олександрією

6 квітня пройшла презентація громадського простору «КУБ ХАБ» для працівників закладів освіти і культури Олександрійської громади.
У заході взяли участь секретар міської ради Вікторія Косяк, керівник хабу депутат міської ради Олег Панібратенко, голова ГО «Сучасні громадські ініціативи», директор інформаційного агентства «Новий громадянин» Віктор Голобородько та представники музейного центру, бібліотек, БДЮТ і ЦДЮТ ім.О.Шакала.
На презентацію був запрошений гість із Німеччини, який з робочим візитом перебував у місті Кременчуці і виявив бажання ознайомитися з Олександрією. Це Юрген Ханзен – депутат парламенту міста Гельзенкірхен та займається соціальними питаннями.
Він оглянув місто, побував у театрі, на стадіоні «Ніка» та в музейному центрі ім.Худякової А.Ф.Юрген Хансен поділився з присутніми враженнями від Олександрії, зазначив, що є багато ідей, які можна реалізувати у нашому місті, та висловив готовність до співпраці з міською владою.
У свою чергу, секретар міської ради Вікторія Косяк подякувала гостю за візит і конструктивний діалог та зазначила: «Нам дуже приємно зустрічати вас у нашому місті, оскільки я бачу досвідченого колегу. Впевнена, що у подальшому ми будемо реалізовувати нашу співпрацю через спільні проекти».
Після спілкування з гостем Віктор Голобородько ознайомив присутніх з метою діяльності хабу, що передбачає трансформацію громади у напрямку розвитку активного громадянського суспільства, формування ефективної економічної, культурної, соціальної моделі життя.
К.У.Б. – це абревіатура, що розшифровується як «Культура. Урбаністика. Бізнес.» Саме синтез цих понять має бути в основі розвитку успішного і ефективного громадського простору в Олександрії.
Напрямками діяльності громадського простору є розвиток громадянського суспільства, поширення громадської активності та взаємодії; підтримка інноваційних рішень та ідей, підприємницької діяльності; розвиток і трансформація культурного та освітнього середовища; популяризація волонтерства як важливої навички та компетентності громадянина; міжнародна діяльність та напрацювання зв’язків з іншими громадами.
Присутніх ознайомили з практичними кейсами громадського простору, які можна реалізовувати у напрямку розвитку сфер культури та освіти і можливостями для отримання грантів на впровадження різних корисних проектів.
Наприкінці презентації учасники заходу поділилися враженнями, думками та окреслили подальшу співпрацю.

Більше фото на нашій сторінці у Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.161442702517032/161442402517062/