QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Нагородили переможців екологічного конкурсу

В Олександрії завершився екологічний конкурс серед шкіл громади у рамках проєкту «Сортуй сміття заради майбутнього!», під час якого навчальні заклади зібрали більше 3 тон сировини.

Найбільшу кількість балів та головний приз – сортувальні контейнери для паперу і пластику одержала команда Головківської гімназії.

12 червня організатори підвели підсумки конкурсу та нагородили переможців.

Окрім лідерів, відзначили чотири заклади, які отримали екологічні ігри:
– ліцей №17 переможець у номінації «Найкраща організаційна кампанія. Найкращі змістовні фото та відеоролики».
– гімназія імені Шевченка – «Найкраща інформаційна кампанія. Найкреативніший і різноплановий підхід до сортування. Еко-дослідники конкурсу. Впровадження інтерактивних методів».
– гімназія «Сузір’я – 19» – «Свідома ефективність підходів. Найкращий флешмоб конкурсу».
– ліцей №10 – «Еко-школа. Найбільш дружня до довкілля школа».

Усі еко-команди отримали грамоти та шопери для кураторів. Також кожна школа одержала по три біг-беги для сортування сміття.

Загалом, у конкурсі взяли участь 10 навчальних закладів Олександрійської громади, які протягом 5 тижнів навчалися та самі проводили просвітницьку кампанію: робили мотиваційні публікації, екологічні вікторини та збирали вторинну сировину для переробки.

Конкурс реалізувала БО«БФ «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за підтримки Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».