QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Наставництво над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування

Наставництво – добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, допомоги та індивідуальної підтримки, насамперед у підготовці до самостійного життя.
Мета наставництва – допомогти дитині підготуватись до самостійного життя шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей через спілкування з наставником, отримання спільного з ним досвіду, спостереження за його поведінкою та опанування нових навичок.
Аби стати наставником: необхідно пройти інформаційну зустріч, написати заяву, зібрати пакет документів, пройти безкоштовне навчання та отримати висновок про можливість провадження діяльності з організації наставництва над дитиною. Наставництво здійснюється в індивідуальній формі однією повнолітньою дієздатною особою над однією дитиною.
Громадяни, які мають намір стати наставниками, за додатковою інформацією можуть звертатись до Олександрійського міського центру соціальних служб за адресою: пр.Соборний, 59 каб. №406 (міська рада) або за телефоном: 7-23-88.