QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Насичене подіями життя міських бібліотек

Протягом минулого тижня на базі Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи було проведено ряд різноформатних заходів, які проходили з дотриманням усіх карантинних норм і не обмежувалися лише стінами книгозбірень.
У Всесвітній день відзначення безпечного Інтернету (Safer Internet Day) бібліотекарі філії № 10 завітали до учнів 9-А класу ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 10, щоб залучити їх до години корисних порад «Принади і небезпеки всесвітньої павутини». Адже вже давно необхідно застерігати дітей не лише про безпеку поза домом, а й про можливі негаразди під час перебування в Інтернеті.
Окрім того, в рамках Дня безпечного Інтернету на базі Центральної міської бібліотеки, філій №№ 7 та 3 для дітей були проведені й інші заходи: медіа-скрайбінг «Безпечний інтернет», інформ-хвилинки від Робіка, вулична акція «Інтернет – територія безпеки», інформаційна хвилинка «Безпечна подорож до країни Інтернет», медіа-драйвер «Безпека дитини онлайн» тощо. Протягом дня обговорювалися питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційні загрози та механізми захисту, переглядалися повчальні мультфільми «Фіксики – Інтернет», «Корисні підказки: «Увага! Інтернет!», проходило знайомство з книгами про безпеку в Інтернеті.
У ході святкування Дня Святого Валентина працівники бібліотек міста провели розважальне шоу «Love is…» для семикласників НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа», майстер-класи «На крилах кохання» та з виготовлення святкових листівок «Валентинки для закоханих», де присутні робили вітальну кольорову листівку для своїх рідних та близьких в техніці скрапбукінг. А бібліотека для юнацтва приготувала для старшокласників НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа» романтичну вечірку «Любов розтопить лід» з веселими конкурсами, іграми, гумором, поезією та прозою про кохання.
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники бібліотеки-філії № 10 спільно з учнями 7-А класу загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів № 10 організували зустріч-спогад з воїном-афганцем Олександром Сенатосом.
Бібліотекар Головківської бібліотеки-філії спільно з вчителями та учнями 9-11 класів Головківського навчально-виховного комплексу (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад) долучилася до історичного хронографу «Афганістан: героїзм крізь біль і сум», який відбувався на базі Музею бойової слави, створеного у цьому навчальному закладі.
Також бібліотечні фахівці взяли участь у триденному онлайн-тренінгу «Як змінотворити у громаді (Локальний онлайн-тренінг за Програмою «Активні громадяни» для активістів та лідерів зі сфери освіти, культури, бібліотек)». На меті занять, які за підтримки Британської Ради в Україні проводить ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос», – отримання нових знань для втілення у реалізацію проєктів, щоб мати змогу покращити життя Олександрійської громади.