QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Новий міський голова і депутатський корпус вступили у повноваження

4 грудня у залі Міського палацу культури відбулась перша сесія Олександрійської міської ради VIII скликання.
Голова міської виборчої комісії В.Вечірко оголосила постанову Центральної виборчої комісії щодо обрання депутатів міської ради VIIІ скликання.
До загального складу нового депутатського корпусу обрано 38 депутатів.
Від партії «Слуга народу» громаду представлятимуть Ігор Ділієв, Роман Жосан, Олег Носов, Юлія Костікова, Сергій Макаренко, Юрій Котов.
Від «Опозиційної платформи – За життя» у раді працюватимуть Геннадій Лоцман, Віктор Приходько, Валерій Проквас, Віталій Лоцман, Юрій Нос, Анатолій Горошко, Анатолій Кожемяченко, Андрій Некрасов та Людмила Сосна.
Від політичної партії «Сила і Честь» у раді працюватимуть Євген Моцний, Дмитро Колісник, Олександр Приходько та Михайло Матвієнко.
Партію «Європейська солідарність» представлятимуть Віталій Заріцький, Олександр Рушковський, Ірина Левченко, Іван Баранов та Ірина Корнілова.
Від партії «Пропозиція» працюватимуть Тетяна Кузьменко, Вікторія Косяк, Лариса Савченко та Віталій Гаврюшенко.
Від Радикальної партії О.Ляшка у депутатському корпусі працюватимуть Андрій Мамалат, Олександр Ходак та Ірина Ковальова.
Політичну партію «Сила людей» представлятимуть Володимир Дожджаник, Віталій Проквас і Олена Богоявленська.
Від партії «Батьківщина» до складу ради увійшли Андрій Давидовський, Дмитро Скічко, Віталій Журавльов та Олег Панібратенко.
Депутати склали присягу на вірність територіальній громаді та отримали тимчасові депутатські посвідчення.
Після цього голова міської виборчої комісії В.Вечірко оголосила результати голосування, згідно з якими Олександрійським міським головою обрано Кузьменка Сергія Анатолійовича.
Сергій Анатолійович подякував усім олександрійцям за підтримку під час виборчої кампанії та окреслив першочергові напрямки роботи і плани на посаді міського голови.
Міський голова зазначив, що перший проєкт, який уже втілено в життя – це реконструкція палацу культури, в якому планується відродити Олександрійський театр. Він підкреслив, що оновлення парку Шевченка та кінотеатру – це інвестиційні проєкти, на які не залучатимуться кошти міського бюджету. Крім того, будуть реалізовані проєкти «Парк на Садовій», «Фонтан» і «Міст закоханих».
Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко наголосив, що не буде даремно витрачати час, а одразу приступить до роботи, його команда працюватиме за принципом «Ми для міста, а не місто для нас».
«Обіцяю, що влада буде тісно контактувати з громадою, буде відкритою і доступною, щоб люди відчували причетність до міського життя, міських справ і до майбутнього міста» – зазначив Сергій Анатолійович.
Під час сесії вітання міському голові С.Кузьменку висловили міський голова минулої каденції С.Цапюк, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації А.Назаренко, голова Кіровоградської обласної ради О.Чорноіваненко та інші поважні гості.
Сергій Анатолійович представив присутнім свою команду: першого заступника Юрія Гугленка, заступника із соціального напрямку Ірину Чемерис, заступника з економічного напрямку Юрія Шклярука, керуючого справами виконавчого комітету Сергія Завалія та молодого архітектора, автора проєкту реконструкції парку на Садовій, переможця конкурсу ідей «Олександрії – новий рівень» Олега Воробченка.
Наприкінці сесії Сергій Кузьменко зачитав текст першого розпорядження Про утворення Підготовчої депутатської групи для підготовки другої сесії міської ради VIII скликання, засідання якої відбулося 4 грудня.