QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські бібліотеки відзначили День здоров’я

Минулого тижня вся світова спільнота відзначала Всесвітній день здоров’я. Винятком не стали й олександрійські бібліотеки, які розробили і спланували свої заходи таким чином, щоб закликати містян на майданчики, змусити відволіктися від гаджетів, зарядитися весняним позитивом, замислитися над правильним харчуванням.
За допомогою валеологічної суперечки «Підступні бульбашки, чіпси, сухарики» бібліотекарі філії № 10 звернулися до олександрійців з проханням замислитися над можливими наслідками «смачної хімії», які є малодослідженими і небезпечними. Відеоролик, створений бібліотечними фахівцями, яскраво наголошував: тільки при правильному виборі продуктів харчування людина отримує всі необхідні поживні речовини, що дозволяють їй зберегти здоров’я на довгі роки.
До Всесвітнього дня здоров’я центральна міська бібліотека для дітей запросила усіх без винятку взяти участь у спортивному фотокаскаді «Про здоров᾽я дбаю – про спорт не забуваю» . Мешканці міста робили сімейні фото із будь-яким спортивним знаряддям і розміщували його на сторінці бібліотеки Facebook під хештегом #Олександрія_спортивна_активна_позитивна. В якості журі виступали користувачі мережі Facebook: друзі, колеги та просто знайомі, які оцінювали світлини своїми вподобаннями. Загалом, 90 світлин спортивних, активних та позитивних містян змагалися за звання переможця. За кількістю вподобань перемогла та отримала заохочувальний приз від центральної міської бібліотеки для дітей родина Білоконенко.
Бібліотекарі філії № 8 для юнацтва стали персонажами веселого відео про роль фізичних вправ для здоров᾽я людини та закликали усіх до спортивно-позитивного челенджу «Підзарядись – спортом займись!». А працівники філії № 10 три дні поспіль проводили вітамінний флешмоб «Про здоров’я дбаю – вітаміни споживаю», де користувачі бібліотеки у коротеньких відеороликах розповіли про корисну їжу. Учні загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ст. № 10 були дуже активними і порадили усім іншим споживати побільше овочів і фруктів.