QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські депутати проголосували за засудження збройної агресії Російської Федерації проти України

На позачерговій сесії, що відбулася 10 травня, депутатський корпус розглянув питання щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України.
Враховуючи виявлення фактів вчинення Збройними силами Російської Федерації геноциду українського народу, депутати схвалили текст заяви Олександрійської міської ради щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та геноциду українського народу, недопущення порушення територіальної цілісності та суверенітету України.
Із текстом заяви можна ознайомитись

ЗАЯВА
Олександрійської міської ради щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та геноциду українського народу, недопущення порушення
територіальної цілісності та суверенітету України

Ми, депутати Олександрійської міської ради рішуче та категорично засуджуємо розпочате Російською Федерацією 24 лютого 2022 року воєнне вторгнення в Україну, і вважаємо його актом агресії та демонстрацією Російською Федерацією цілковитої зневаги до конституційно визнаного суверенітету нашої держави та загальноприйнятих норм міжнародного права.
Розпочате Росією широкомасштабне воєнне вторгнення на територію незалежної, мирної, демократичної України жодним чином не було спровоковане, тому цю варварську
атаку вже засудив увесь цивілізований світ, вимагаючи від окупантів припинити насилля та вивести свої війська з нашої держави.
Російська військова агресія принесла українцям моральні і фізичні страждання, спричинила загибель, каліцтва величезної кількості ні в чому не винних дітей і дорослого цивільного населення, руйнування наших міст і сіл. Це – військовий злочин, геноцид українського народу, який бачать і засуджують в усьому світі, і який ні в якому разі не повинен залишитися безкарним.
Очевидно, що за масштабами, підходами та ідеологічно Російська Федерація наслідує принципи, запроваджені фашистським та нацистським мілітаристським режимом Гітлера. Він так само мав на меті масові вбивства та руйнування міст всюди, де було можливо. Тому факт державного тероризму з боку Російської Федерації, неонацистський характер її політичного, тоталітарного режиму, є очевидним для всього світу.
Вчинені російськими військовими жахіття проти мирних українців уже ретельно фіксуються правоохоронними органами та міжнародною спільнотою, і ми впевнені, що винні у скоєнні цих злочинів постануть перед міжнародним правосуддям і будуть притягнуті до відповідальності.
У цей дуже складний для нашої держави час, українці переконливо довели, що Україна – це не територія, а держава, що ми нація, яка здатна себе захистити у будь-яких умовах. Наша сила в єдності і ми закликаємо до єднання всіх українців незалежно від політичних переконань, симпатій чи емоцій!
Водночас, висловлюємо щиру вдячність західним партнерам за постійну непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за розробку і втілення комплексного військового, економічного та політичного пакета стримування Російської Федерації від агресії проти України.
За дні війни Збройні Сили України показали найвищий рівень підготовки, відданості та хоробрості, на який ми тільки й могли розраховувати!
У нас потужна армія, з нами світова спільнота та віра у наших воїнів!
Ми на своїй землі!
З вірою у Бога та ЗСУ Україна переможе!

Депутати Олександрійської міської
ради восьмого скликання