QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські освітяни пройшли курси щодо роботи в умовах воєнного часу

На базі ліцею №17 та Мультипрофільного ліцею відбулися курси підвищення кваліфікації для педагогічних працівників сьогодні, 8 листопада.

У заході взяли участь близько 300 освітян із Олександрійської, Попельнастівської, Онуфріївської та Пантаївської громад.

Курси організував Олександрійський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників спільно з фахівцями Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.
Зустріч з освітянами відбулася у форматі педагогічного бранчу на тему: «Освіта на часі: долаємо втрати разом» про роботу педагогів в умовах воєнного часу.

– Ми живемо в умовах війни. Якщо професії військового і медика – це про життя, то професія вчителя – це про майбутнє. Сьогодні для вчителя є три головні напрямки роботи: перший – створення безпечного середовища для дітей, другий – психологічний супровід вчителів та дітей і третій – це збереження якості освіти. Саме тому зараз вчитель потребує особливої підтримки. Адже йому, незважаючи на стреси, пов’язані з війною, потрібно виконувати свою місію про майбутнє дітей, – зазначив директор Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка – Михайло Войцехівський.

Спікери інституту післядипломної освіти провели лекційно-тренінгові заняття: для керівників закладів про управлінську діяльність, для педагогів – про психологічну підтримку учнів, батьків та вчителів.

Учасники зустрічі дискутували, аналізували ситуації в освітньому просторі, ділилися досвідом та отримали відповіді спікерів на свої питання.

Усі педагогічні працівники отримають сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації.