QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські педагоги вчилися долати освітні втрати

4 січня на базі гімназії ім.Т.Шевченка відбулися курси підвищення кваліфікації для освітян. Це вже друга зустріч у рамках проєкту: «Освіта на часі: долаємо втрати разом» у форматі освітнього бранчу.

У заході взяли участь начальник управління освіти Олександр Авраменко, керівники закладів загальної середньої, дошкільної і позашкільної освіти та голови профспілкових організацій.

– Ми маємо великі освітні втрати в системі освіти нашої країни, в тому числі, й Олександрійської громади. Тому у вересні прийнято рішення проводити такі заходи, аби педагоги зробили навчальний процес більш ефективним, а учні швидко і якісно надолужили прогалини в знаннях. Сьогодні багато залежить й від самих батьків, які повинні включитися в систему контролю за успішністю своїх дітей та мотивувати їх до навчання. Адже була пандемія, коли доводилось працювати онлайн, потім почалась війна. Зараз ми намагаємось поступово виходити на офлайн заняття. Якісна середня освіта є запорукою вступу до престижних вищих навчальних закладів та здобуття затребуваних професій. А без подолання проблеми освітніх втрат це буде дуже складно. Тож у закладах освіти під час канікул за згодою батьків вчителі залучають дітей до консультацій та індивідуальних занять із основних предметів, – зазначив Олександр Авраменко.

Для роботи з педагогами на зустріч запросили заступницю голови обкому профспілки, юристку Світлану Гостєву та психологиню міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Ярославу Полякову.

Учасники зустрічі працювали у вигляді ділової гри, розглядали юридичні аспекти в освітньому просторі, питання ментального здоров’я, дискутували, аналізували ситуації та ділилися досвідом.

Курси організував Олександрійський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників. Усі учасники отримають сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації.