QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували пам’ять загиблих в роки Другої Світової війни

8 травня, у День пам’яті та примирення, в Олександрійській громаді відбулися покладання квітів до меморіалів та братських могил Другої Світової війни. Військові, територіальна оборона, освітяни, депутати вшанували пам’ять загиблих квітами, відвідавши братські могили в різних куточках нашої громади.
На військовому кладовищі зібралися міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, голова РВА Ольга Коріненко, військові, представники депутатського корпусу, релігійних конфесій, ветерани та інші олександрійці.
Виступаючи перед присутніми Сергій Кузьменко сказав: «Україна в роки Другої Світової війни заплатила велику ціну. Це мільйони, і мільйони українців, які віддали своє життя за те, щоб сьогоднішній день був. На жаль, зараз ми є свідками і учасниками вже іншої війни проти нашої держави. Однак ми віримо, що сьогодні приклад наших дідів і прадідів є прикладом для всіх українців, офіцерів і солдат, які мужньо боронять неньку Україну. Перемогли в 45-му, переможемо і сьогодні».
Також слова шанування пам’яті загиблих та подяки нашим солдатам звучали від Ольги Коріненко, військового керівництва, священнослужителів. Зокрема, капелан Павло Царевський, виступаючи, сказав: «Одне з імен нашого Бога – це Господь Бог Саваоф, Бог воїнства небесного. І сьогодні Бог носить форму ЗСУ і всіх тих, хто боронить нашу землю. І ми вже перемогли з вами, бо наше діло – це Божа справа».
Завершилася пам’ятна церемонія панахидою і покладанням квітів.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.400822365245730/400821218579178/