QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого о 10.00 з метою вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в Олександрії пройде літературно-музична композиція «Янголи пам’яті». Захід відбудеться на площі Чорнобиля біля пам’ятника воїнам, що загинули в зоні антитерористичної операції на Сході України.
Окрім того, протягом 17-20 лютого в місті пройдуть й інші заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Усі вони сплановані з урахуванням протиепідеміологічних вимог. Так, у соцмережі на сторінці Центральної бібліотечної системи будуть розміщені публікації «Фільми про Революцію Гідності», «Зима, що нас змінила», відео-реквієм «За чисті душі, що злетіли в небо…», інформаційна фотоекспозиція «Небесна сотня: герої, які змінили хід історії» та ін.
У закладах культури Олександрійської територіальної громади та Музейному центрі ім. Худякової А. Ф. будуть проведені тематичні виставки, години спілкування та пам’яті.
У закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти оформлені викладки літератури та плакатів до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Також пройдуть години спілкування з даної теми, перегляди презентації та документального фільму «Гідність» з їх подальшим обговоренням, віртуальні подорожі до Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, тематичні заходи тощо. У рамках міської акції «Янголи пам’яті» вихованці всіх закладів освіти виготовлять паперових янголів до Дня Героїв Небесної Сотні.