QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці згадали події Чорнобильської трагедії

26 квітня на площі Соборній біля пам’ятного знаку відбулося покладання квітів, присвячене 36-й річниці Чорнобильської трагедії.
Аби віддати шану жертвам і ліквідаторам наймасштабнішої техногенної катастрофи, до пам’ятного знаку прийшли міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, представники міської ради, ліквідатори аварії на ЧАЕС та члени громадських організацій.
Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко зазначив: «26 квітня – одна зі скорботних дат нашої держави. Про цю трагедію багато сказано в історії, багато переглянуто фільмів, але людські життя – це перш за все долі, родини, діти. Олександрійці зробили величезний внесок, щоб ця трагедія не розповсюдилася на інші території».
Також під час покладання виступили голова ГО «Спілка інвалідів Чорнобиля» Людмила Комлєва та ліквідатори.
Хвилиною мовчання присутні вшанували померлих та поклали квіти до пам’ятного знаку.
Сьогодні в Олександрії проживає 974 людини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 682 безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Управлінням соцзахисту забезпечено виплату компенсацій та допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З початку року із державного бюджету компенсації та допомоги отримали 699 людей на суму 644,4 тис. грн.
За рахунок Олександрійської громади надана матеріальна допомога 132 вдовам (вдівцям) учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС по 500 грн кожному на суму 66 тис.грн.
За кошти обласного бюджету виплачена матеріальна допомога дітям з інвалідністю, дітям, які втратили одного з батьків, із числа потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії по 500 грн кожному. Матеріальну допомогу отримали 173 людини на загальну суму 86,5 тис. грн.