QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійцям покажуть як протидіяти насиллю

27 листопада о 13.00 за підтримки міської ради та участі служби у справах дітей і центру соціальних служб на площі Соборній пройде акція-хепенінг «Діємо проти насилля». Організатором заходу виступає ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр».
Подія запланована в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля», яка розпочнеться 25 листопада і триватиме до 10 грудня включно на всій території країни.
Хепенінг, як формат роботи, обраний невипадково, адже його прирівнюють до сучасного мистецтва. Це театралізована вистава, яка побудована на імпровізації та не має чіткого сценарію.
У хепенінгу «Діємо проти насилля» учасники залучатимуть до дійства перехожих і планують продемонструвати, які бувають види насилля, чому виникає домашнє та гендерно зумовлене насилля, які існують інструменти його уникнення та протидії. Також ця подія має на меті спонукати людей змінити своє ставлення до вирішення проблеми гендерної рівності і в нетрадиційній формі продемонструвати значення понять: гендерні потреби, гендерний портрет, фемінізм.
Проведення хепенінгу стало можливим в рамках проєкту «Сила рівності» завдяки підтримці Уряду Канади в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом / Ukrainian Women’s Fund.
Тож всі охочі можуть долучитися до запланованого дійства. Для довідок можна телефонувати за номером: (099) 137 94 60 (Анна).