QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія отримає фінансування для санації будівлі Мультипрофільного ліцею

Міський проєкт з капітального ремонту (санації) Мультипрофільного ліцею став одним із переможців у Програмі з відновлення України, що реалізується за фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку.

Мова йде про санацію будівлі ліцею (колишнього колегіуму), відповідно до якої планується повна тепломодернізація навчального закладу, ремонт укриття і даху, заміна вікон, благоустрій прилеглої території. Після коригування проєктно-кошторисної документації вартість проєкту оцінюється у майже 53 млн грн.

22 лютого міський голова Сергій Кузьменко разом зі своєю заступницею Іриною Чемерис та начальником управління освіти Олександром Авраменком зустрівся з делегацією представників Групи технічної підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН), аби обговорити деталі реалізації проєкту.

 «Провели багато роботи, зробили цей проєкт актуальним. Він іміджевий для нашого міста, адже це найбільша школа Олександрії. Тут навчається 1 500 дітей. Ліцей знаходиться у великому спальному мікрорайоні і в майбутньому плануємо провести реорганізацію всієї території навколо, щоби формувалася сучасна міська зона. Це також хороші умови для наших дітей. Тож цей проєкт соціально важливий» – сказав Сергій Кузьменко. Також він додав, що метою проєкту стало не лише створення належних умов для здійснення навчально-виховного процесу, а й зниження тепловатрат на обігрів однієї з найбільших шкіл громади.

Він подякував представникам ПРООН за увагу до нашого міста, координацію і підтримку цього великого проєкту.

Під час зустрічі обговорили наступні кроки задля реалізації проєкту, фінансові аспекти, подальшу співпрацю громади з Організацією Об’єднаних націй і участь у цій Програмі з іншими, не менш важливими ініціативами.

Співпраця проходить у межах Програми відновлення України за підтримки Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад і територій, ПРООН та органів місцевого самоврядування.