QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія приймала керівників-режисерів аматорських театральних колективів з усієї області

28 жовтня в межах триденного обласного семінару-практикуму до Олександрії завітали керівники-режисери аматорських театральних колективів з усієї Кіровоградщини. На меті заходу не тільки підвищення фахового рівня працівників театрального мистецтва, а й знайомство з олександрійським репертуаром.
Програма з’їзду передбачала перегляд комедії «Шалом коханню або вибрики долі» у постановці аматорського театру юного глядача «Апельсин» (режисер Світлана Мозгова), туристичний маршрут містом та ще один перегляд з подальшим обговоренням вистави Михайла Старицького «По-модньому» від народного аматорського театру ПК «Світлопільський» (режисер Тетяна Бессмольна).
Перед початком вистави «Шалом коханню…» гостей привітала заступник міського голови Ірина Чемерис, яка висловила впевненість у тому, що Олександрія залишить приємні враження і бажання повернутися сюди. «Сьогодні розвиток культури – важливий напрямок роботи для міської влади, адже все починається з освіти та культури, яка дарує глядачам емоції і формує в людей нові бачення та смисли» – сказала Ірина Чемерис.
Після перегляду вистави та спілкування з її акторами делегація режисерів побувала на екскурсії містом. Під час туру, який провів фахівець музейного центру ім. Худякової А. Ф. разом з «Інформаційно-туристичним центром «Олександрія», гості оглянули історичні та культурні локації міста.
На завершення програми учасники обласного семінару відвідали архітектурну родзинку міста – Олександрійський театр, де переглянули виставу «По-модньому», зустрілися з творчими колективами та обмінялися досвідом роботи з олександрійськими театралами.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.286614239999877/286687496659218