QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія – серед найкращих «амбасадорів безпеки»

Днями в рамках проєкту «Амбасадори безпеки» до Олександрії завітали представники CUPDP та ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос». Ці організації переймаються питаннями безпеки дорожнього руху і популяризації використання світловідбивних елементів, а також через підтримку канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади надають допомогу учасникам цієї програми.
Активісти відвідали Центральну міську бібліотеку для дітей та бібліотеку для юнацтва, де ознайомилися з проведеною роботою у межах проєкту.
Опісля делегація зібралася у міській раді для обговорення питань дорожньої безпеки. Окрім команди бібліотекарів, які стали учасниками проєкту, на зустрічі були заступник міського голови Ірина Чемерис, керівник КП «Світлоцентр» Володимир Шмарко, начальник управління культури і туризму Ольга Переведенцева, поліцейські та журналісти.
«Громада має багато функцій, що забезпечують життєдіяльність населення, яке проживає на цій території. Одна із основних – це охорона життя та здоров’я своїх громадян. Тому влада приділяє значну увагу питанням безпеки на дорозі», – зазначила Ірина Чемерис.
У ході діалогу кожен із присутніх розповів про кроки, зроблені у напрямку підвищення безпеки на дорозі, особливо серед дітей. Дієвим способом захистити себе та близьких стало носіння світловідбиваючих елементів, про що і повідомила олександрійська команда «Baby-кіперів» та поліція. Також обговорювалися наступні кроки, які може робити громадськість, захисники правопорядку та влада задля посилення безпеки дорожнього руху у громаді.
Представники CUPDP та ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» відзначили високу підготовку та професіоналізм наших амбасадорів безпеки. На сьогодні Олександрія стала одним із небагатьох міст країни, яке креативно й успішно реалізувало просвітницьку діяльність серед населення, залучивши до цього навіть комунальні служби.
«Керівництво міста зацікавлене у вирішенні питань безпеки наших громадян. Тож з наступного року за кошти міського бюджету передбачається виготовлення та розповсюдження флікерів – маленьких значків або наклейок, що відбивають світло в темряві й допомагають швидше побачити пішохода в нічний час – для всіх школярів громади, яких сьогодні нараховується близько 9 тисяч», – наголосила Ірина Чемерис.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.301287641865870/301286548532646/