QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія увійшла в топ-40 міст за допомогою Силам оборони

Олександрія увійшла до рейтингу топ-40 міст України за бюджетним відсотком допомоги Силам оборони у 2022 році та за 10 місяців 2023 року. Відповідний список підготувала команда ГО «Спротив» до річниці повномасштабної війни.

Про це розповів міський голова Сергій Кузьменко на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 7 березня.

Так, враховуючи показники рейтингу, Олександрія із бюджетом 442 мільйони гривень за 10 місяців 2023 року направила 19 мільйонів гривень на підтримку Сил оборони. У 2022 році із 500 мільйонів гривень виділили 7 мільйонів гривень на оборону.

– Це підрахунок у відсотковому відношенні до тих можливостей, які мають міста. Бо в одного міста бюджет 10 мільярдів гривень, в іншого – 1 мільярд гривень, а наш бюджет – це близько 500 мільйонів гривень. У відсотковому відношенні Олександрія посідає гідне місце та попереду багатьох великих міст обласного значення. Тож хочу подякувати всім олександрійцям, платникам податків, адже ми спільно маємо можливість допомагати Збройним Силам України, – зазначив очільник громади.

Олександрійська громада і надалі виділятиме допомогу військовим формуванням, які дислокуються в нашому місті. За словами очільника міста, на наступну сесію вже формується новий пакет допомоги захисникам.

– За останній тиждень мав зустрічі практично з усіма командирами військових формувань, яким надаємо підтримку. І, не дивлячись на те, що ресурс місцевого бюджету обмежений, ми знаходимо можливість підтримати наших захисників, – підсумував Сергій Кузьменко.