QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія відзначила День національної гвардії України

Із нагоди сьомої річниці створення Національної гвардії України, яка відзначається щорічно 26 березня, у військовій частині 2269 на стройовому плацу пройшли урочистості. Захід відвідали міський голова Сергій Кузьменко, його перший заступник Юрій Гугленко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Завалій, керівники територіальних громад і районної державної адміністрації, громадські активісти, духовенство міста та ін.
Під час урочистостей відомчими відзнаками командувача Національною гвардією України посмертно були нагороджені Сергій Бульдович та Сергій Кравченко, які, виконуючи бойове завдання, загинули в 2014 році внаслідок падіння вертольоту під Слов’янськом Донецької області. Їхні відзнаки отримали Лариса Бульдович та Алла Кравченко – вдови загиблих військовослужбовців. Також посмертно відзнакою був нагороджений солдат резерву Гордій Кіктенко, який загинув у серпні 2014 року в зоні проведення АТО. Оскільки хлопець був сиротою і близьких рідних у нього не залишилося, його нагороду буде передано в міський музейний центр ім. Худякової А.Ф.
Нагороду «Золота фортуна» ІІ ступеню отримав службовець Едуард Масько.
Вітаючи присутніх зі святом міський голова Сергій Кузьменко зазначив: «Національна гвардія є символом гордості й відваги. Саме ви першими стали на захист суверенітету та незалежності держави, коли на нашу землю підступно вторгся ворог. Сьогодні ми можемо пишатися тим, що в нас є такі захисники. Дякуємо вам за чисте небо та спокій. Дякую за те, що ми можемо разом зібратися в мирній Олександрії».
За сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну, професійну майстерність та з нагоди сьомої річниці створення Національної гвардії України були оголошені Подяки Олександрійського міського голови Руслану Розенбергу, Івану Реуту, Валерію Голубенку, Миколі Савенку, Михайлу Трегубову, Дмитру Діденку, Олександру Григор’єву, Сергію Юдову, Олексію Фоєвцову, Олександру Михайленку, Олександру Панагбєєву та Анні Туренко.
Також подяки та грамоти голів Приютівської і Новопразької громад та Олександрійської районної ради отримали й інші військовослужбовці в/ч 2269.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих гвардійців та поклали квіти до обелісків. На завершення урочистостей військові пройшли святковим маршем по плацу, після чого всі охочі мали можливість зробити світлини на згадку.
Окрім того, гостей запросили оглянути музейні експонати, нове озброєння, техніку ОЗСП і показовий виступ кінологів.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук ща посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.154893713171931/154892409838728/