QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Планується провести роз’яснювальну роботу серед сімей ВПО з дітьми шкільного віку

Напередодні заступниця міського голови Ірина Чемерис провела робочу нараду із керівниками освіти, служби у справах дітей, соціальним захистом, центру соціальних служб та представниками ювенальної превенції.

Під час зустрічі обговорювалося питання створення спеціальної комісії, яка би відвідувала сім’ї ВПО з метою роз’яснювальної роботи та упорядкування даних щодо дітей із сімей кризових категорій, зокрема – із числа вимушених переселенців.

За результатами наради було погоджено створення такої комісії. Вона обстежить сім’ї ВПО з дітьми віком від 6 до 18 років, які зареєструвалися і проживають на території Олександрійської громади.

Це дасть можливість оглянути умови проживання родин і дистанційного навчання дітей, уточнити їхній соціальний статус та поінформувати дорослих про можливі варіанти допомоги, у тому числі і фінансової. Адже досить часто благодійні фонди роблять запити для надання цільової підтримки і для цього необхідна база сімей різних категорій.

«Від початку повномасштабного вторгнення Олександрія прийняла близько 11 тисяч вимушено переміщених громадян. І близько 2 700 із них – це діти, більшість із яких шкільного віку. Соціальним службам та освіті необхідно розуміти їхні потреби та вчасно надавати профільні послуги» – прокоментувала важливість цих заходів Ірина Чемерис.