QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Подбайте про працівників – зробіть крок до Є-трудової

Головне управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області інформує, що триває перехідний період  формування електронних трудових книжок. На сьогодні лише третина працівників регіону має актуалізовану електронну трудову. Тому роботодавцям рекомендують активізувати роботу щодо передачі Пенсійному фонду України скан-копій документів, що містять відомості про страховий стаж працівників.

Механізм формування електронної трудової:

  • страхувальники надають скан-копії паперової трудової книжки та інших документів, які містять відомості про трудовий стаж працівників, до Пенсійного фонд України;
  • фахівці Пенсійного фонду України оцифровують надану інформацію та вносять її до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • при зверненні у майбутньому за призначенням пенсії всі дані про страховий стаж працівника вже наявні у Пенсійному фонді України.

Детальні роз’яснення стосовно порядку подання страхувальниками скан-копій документів, які містять відомості про трудовий стаж працівників, оприлюднено на інформаційній сторінці вебпорталу Пенсійного фонду України (pfu.gov.ua): розділ «Послуги», підрозділ «Як скористатись послугами», рубрика «Електронна трудова книжка: про що варто знати роботодавцям і працівникам».