QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Поліцейську станцію відкрили у Звенигородському окрузі

31 жовтня відбулося відкриття поліцейської станції для жителів Звенигородського старостинського округу в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади». Олександрійський район – у лідерах в області за кількістю поліцейських станцій.

У відкритті станції взяли участь міський голова Сергій Кузьменко, начальник ГУНП в Кіровоградській області, полковник поліції Роман Козьяков, в.о. начальника Олександрійського районного відділу поліції Олег Петров, поліцейський офіцер громади Ігор Маркович, жителі громади.

– Під час війни безпека – на першому місці. На нас – керівниках громади, лежить відповідальність за життя та безпеку усіх жителів міста і старостинських округів. Ініціатива Міністерства внутрішніх справ щодо розвитку в сучасному форматі нашої поліції, співпраця із громадами – на часі, і Олександрія впродовж кількох останніх років підтримує цю ініціативу, – зазначив очільник міста. Сергій Кузьменко побажав новопризначеному офіцеру успіхів у роботі та вручив ключі від службового автомобіля.

Роман Козьяков підкреслив, що сьогодні – це вже сорокова станція, що відкривається на Кіровоградщині, 9 із яких – в Олександрійському районі. До кінця року в рамках проєкту всі 49 громад області планується забезпечити офіцерами громад.

Проєкт направлений на безпеку та захист населення, а його мета полягає в тому, щоб офіцер поліції постійно знаходився поряд із жителями територіальної громади, співпрацював з ними, оперативно реагував на ситуації та орієнтувався на потреби населення.

Створення станції стало можливим завдяки ініціативі Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України та фінансовій підтримці Олександрійської міської ради, яка виділила з місцевого бюджету близько 1,8 мільйона гривень на придбання службового автомобіля, облаштування приміщення станції та закупівлю оргтехніки, меблів, запчастин, паливно-мастильних матеріалів тощо.

Поліцейський офіцер громади працюватиме на території сіл Звенигородського округу. Він виїжджатиме на виклики, прийматиме людей та здійснюватиме патрулювання територій сіл.

Робочий час станції із понеділка по п’ятницю з 8:00 до 18:00 години. У разі необхідності громадяни можуть прийти до станції за адресою: село Звенигородка, вул. Центральна, 7 (адміністративна будівля), зателефонувати на номер 102 або особистий номер офіцера (096) 908 14 67.