QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Поточні питання, які були розглянуті на засіданні виконавчого комітету

2 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

На початку присутні розглянули блок питань, що стосуються захисту прав дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Зокрема, прийнято рішення про влаштування двох дітей, які залишилися без батьківської опіки, до благодійного центру «Джерело життя». Ще двох дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано до дитячого будинку сімейного типу родини Гученків. Також визначено піклувальника для неповнолітньої дитини, у зв’язку зі смертю матері.

Присутні ухвалили технічні рішення щодо передачі гуманітарної допомоги від благодійних організацій для розподілу між закладами та місцями компактного проживання переселенців.

З метою продовження створення єдиного медичного простору Олександрійської громади, виконавчий комітет запропонував депутатам припинити юридичну особу районного Центру первинної медико-санітарної допомоги шляхом приєднання до Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Олександрії. За інформацією начальника управління охорони здоров’я Тамари Сакари, медичний персонал буде працевлаштований до міського центру. Також вона наголосила, що відповідна реорганізація не вплине на якість обслуговування жителів Олександрійщини, оскільки в об’єднаних територіальних громадах функціонують власні медичні закладу.

Виконавчий комітет ухвалив рішення про видачу ордеру на службову квартиру для лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Також затверджено контрольний список працівників 2-го державного пожежно-рятувального загону, які перебувають на квартирному обліку.

Виконком запропонував міській раді внести зміни до програми «Захисник» на 2023 рік та комплексної програми профілактики злочинності на 2021-2025 роки. Також запропоновано затвердити Концепцію вдосконалення системи надання адміністративних послуг і розвитку ЦНАПу та Положення про надання благодійної матеріальної допомоги у вигляді дров жителям Олександрійської громади.

Крім того, під час засідання присутні прийняли рішення з ряду земельних питань.