QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про методику нарахування плати за теплопостачання в місцях загального користування

2 березня відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, під час якої депутати заслухали роз’яснення щодо методики нарахування плати за теплопостачання в місцях загального користування у багатоповерхових будинках. Зустріч стала можливою завдяки ініціативі секретаря міської ради Вікторії Косяк та голови комісії Михайла Матвієнка.

Це питання є актуальним, оскільки до депутатів, заступників міського голови та очільника громади постійно звертаються люди з проханням роз’яснити нараховані суми за транспортування тепла до осель навіть з індивідуальним опаленням та обігрів місць загального користування у багатоповерхівках.

Перед присутніми виступила директорка КП «Теплокомуненерго» Алла Грибачова, яка розповіла, що з січня 2022 року діють нові розрахунки оплати за вищевказані комунальні послуги. Підприємство керується Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», ухваленого Верховною Радою України та Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, нова редакція якої набрала чинності саме в січні минулого року.

Таким чином, тариф за послуги постачання теплової енергії не змінився, всі розрахунки відбуваються за сумою в 1712, 20 грн за 1 Гкал. Зміни відбулися в розподілі комунальних послуг в житловому будинку.

Тим не менш, у ході обговорення депутати вирішили скласти і відправити листа до Міністерства регіонального розвитку громад та територій України з проханням детально роз’яснити принципи нарахування цих комунальних послуг і обґрунтувати доцільність затвердженої методики.

Також після завершення опалювального сезону обранці зберуться  для подальшого обговорення за результатами відповіді Мінрегіону.