QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про те, як уникати фейків, маніпуляцій та дезінформації в мережі

Міністерство культури та інформаційної політики запустило національний проєкт з медіаграмотності під назвою «Фільтр», на меті якого підвищити рівень обізнаності всіх вікових груп населення про актуальність проблем дезінформації та важливість вміння виявляти маніпуляції. Адже сьогодні як ніколи постала вкрай важлива проблема недостовірності й відкритої неправдивість інформації, яка самими ж громадянами блискавично розповсюджується в соціальних мережах.
На платформі «Фільтру» зібрані корисні матеріали для всіх, хто прагне зробити медіаграмотність своєю життєвою навичкою, розказано як розпізнавати фейки і маніпуляції, викладено курс медіаосвіти для вчителів, батьків, учнів, журналістів, викладачів, студентів та багато інших цікавих, а головне – перевірених матеріалів.
Окрім того, у рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності, який цьогоріч в Україні триває з 24 по 30 жовтня, на платформі стартував флешмоб, у якому можна дізнатися рівень своєї медіаграмотності та виграти призи. Для участі потрібно пройти онлайн тест «Пропала грамотність» на сайті Фільтра та поділитися результатом тесту на своїй Facebook сторінці з обов’язковим додаванням хештегу #яфільтрую. У кінці тижня медіаграмотності серед учасників розігруються подарунки.
Більш детально за посиланням:
https://filter.mkip.gov.ua/