QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Проєкт про місто для дітей стартував в Олександрійській громаді

Допомогти дітям стати відповідальними громадянами та залучити їх до участі у житті громади – такою стала мета освітнього проєкту, який стартував на базі гімназії «Сузір’я – 19».

Серед основних завдань проєкту – ознайомити дітей з внутрішніми процесами життєдіяльності міста та механізмами, які треба задіяти, щоб у ньому було комфортно, безпечно й затишно. Поглибити уявлення про місцеве самоврядування та мотивувати дітей бути частиною громади, сприяти формуванню свідомого містянина. Тобто по-іншому показати дітям місто, у якому вони живуть.

Учасники проєкту «Олександрія – місто мого серця» – учні 3-Б класу разом із вчителькою Вірою Гавелею побували на екскурсії в міській раді. Вони відвідали управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування, поспілкувалися з головним архітектором міста Тетяною Ігнатьєвою, задали їй запитання і розширили свої знання про генеральний план міста та професію архітектора.

Загалом, інтенсив триватиме три місяці, під час якого заплановали п’ять цікавих і оригінальних заходів, які допоможуть відкрити місто по-новому. Після апробації проєкту з учнями гімназії «Сузір’я – 19», його планують впровадити і в інших школах Олександрійської громади.

– Такі починання важливі, адже необхідно від самого малечку залучати дітей до життя громади. Просто і доступно розповідати їм про внутрішні процеси, які відбуваються в місті, про важливість і відповідальність кожного для розвитку і процвітання рідного дому – прокоментувала Віра Гавеля.

Проєкт став можливий за ініціативи представниці громадської організації «Сучасні громадські ініціативи» Тетяни Чорної та за підтримки міської ради і депутата міської ради Олега Панібратенка.