QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Рішення виконкому, які були прийняті на черговому засіданні

8 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету, де одним із перших рішень присутні ухвалили надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів категоріям осіб, які перебувають на обліку Територіального центру вдома, без врахування середньомісячного сукупного доходу особи/сім’ї в термін до отримання рішення про надання/відмову в отриманні відповідних послуг. Остаточне рішення разом з поясненням, на якій основі (безкоштовній, платній чи встановленням диференційної плати) надає управління соціального захисту населення міської ради.
Для розширення функцій Інформаційно-туристичного центру «Олександрія» та приведення його у відповідність до вимог законодавства, присутні затвердити у новій редакції статут відповідної установи. Також прийнято у новій редакції Статут Палацу культури «Олександрійський театр» у зв’язку зі зміною його найменування.
Із метою збільшення надходжень до міського бюджету та забезпечення належного контролю за дотриманням вимог законодавства з праці рішенням виконкому утворено комісію з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та затверджено її Положення.
У зв’язку з кадровими змінами затверджено новий склад робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Також було прийнято Статут новоствореного комунального підприємства «Олександрійський транспорт».
Наступним рішенням члени виконкому затвердили акт обстеження зелених насаджень по центральній алеї парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка і зобов’язали ПФК «Олександрія» здійснити озеленення відповідної території.
Із балансу КП «Житлогосп» на баланс управління культури і туризму міської ради було передано нежитлове приміщення за адресою: вул. Шевченка, 66. У минулому тут знаходилася районна бібліотека ім. Д. Чижевського. Рішення про затвердження акту прийому-передачі у ході засідання ухвалив виконавчий комітет.
У рамках підготовки до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи присутні внесли зміни до плану заходів проведення річниці, а саме: доповнили пункт про придбання іменних годинників для вручення 5 учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Присутні дозволили демонтувати меморіальну дошку діячу комуністичного режиму В. М. Примакову. Відповідне рішення враховує положення Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки».
Із нагоди 70-річчя та за активну життєву позицію, багаторічне сумлінне виконання обов’язків голови квартального комітету Грамотою Олександрійської міської ради було вирішено нагородити Валентину ФОМЕНКО.
Окрім того, члени виконавчого комітету запропонували міській раді надати дозволи на розробку технічної документації, поновити договори оренди та затвердити інші земельні питання.