QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Розпочато роботу з оновлення Стратегії сталого розвитку Олександрії

Міська рада розпочала роботу з оновлення Стратегії сталого розвитку міста Олександрія до 2030 року.
Це рішення вмотивоване тим, що в 2020 році відбулася адміністративно-територіальна реформа, у результаті якої до Олександрії приєдналося 12 сіл, а отже – збільшилася кількість населення, додалися нові потужні підприємства, бюджетні установи, вулично-шляхова мережа та ін.
Попередня Стратегія, яка затверджувалася ще в 2016 році, не враховувала можливі зміни, тому і виникла нагальна потреба оновити відповідний документ і зазначені в ньому кроки на шляху до розвитку громади.
Розпорядженням міського голови Сергія Кузьменка була створена робоча група, яка й опікуватиметься питаннями модернізації Стратегії. До її складу ввійшли представники депутатського корпусу, громадських організацій, бізнесу, старости, а також керівники виконавчих органів міської влади.
Наразі ними розробляється опитувальник, який дозволить виявити, зібрати та систематизувати проблемні питання у громаді, намітити стратегічні пріоритети та розробити заходи для реалізації поставлених завдань.
Начальник управління економіки Ростислав Черевашко під час засідання громадської ради, що відбулося 3 листопада, вже звернувся до громадських організацій із проханням пройти анкетування. Також опитувальники будуть направлені до міських установ та організацій і розповсюджені у Google-формі, аби максимально врахувати думки та пропозиції жителів громади та включити їх до оновленої Стратегії.
Із документом, ухваленим в 2016 році, можна ознайомитися на сайті Олександрійської міської ради за посиланням:
https://olexrada.gov.ua/category/strategy_plan/strategy_sustainable