QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко: КП «Теплокомуненерго» провалило комунікацію з жителями, які мають автономне опалення

Керівництво комунального підприємства «Теплокомуненерго» мало тримати якісну комунікацію з жителями Олександрії, які мають індивідуальне опалення та отримали окремі рахунки за опалення місць загального користування. Відтак міський голова Сергій Кузьменко на сесії міської ради сьогодні, 5 грудня, повідомив про наміри змінити керівника комунального підприємства.

Він зазначив, що неодноразово до нього звертались власники квартир, які мають автономне опалення, з проханням врегулювати питання платіжок за місця загального користування.

Усього в місті – 6 тисяч домогосподарств з індивідуальним опаленням і ще 16 тисяч користуються теплом від КП «Теплокомуненерго».

– Так, підприємство керується виключно вимогами законодавства. Втім я неодноразово ставив завдання спілкуватись із олександрійцями, чути їх, пояснювати суть змін, а також вивчати досвід інших міст. І якщо жителям і надалі хочеться з цього питання спілкуватись із міським головою, значить організація не впоралась зі своїм завданням. Найближчим часом плануємо призначити нового керівника КП «Теплокомуненерго», спільно з яким організуємо зустріч із ініціативною групою, яка представляє інтереси жителів із автономним опаленням, – зазначив Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, у процедурі нарахування плати за послуги з теплопостачання КП «Теплокомуненерго» керується виключно вимогами Законів України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Підзаконним актом є «Методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг» затвердженої Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 22 листопада 2018 року № 315, згідно з яким такі нарахування розподіляються на усіх жителів будинку.

На виконання вимог законодавства КП «Теплокомуненерго» зобов’язане здійснювати нарахування як на користувачів централізованого опалення, так і на власників квартир з індивідуальним опаленням.

Адже господарі квартир є співвласниками усіх допоміжних приміщень будинку та його технічного обладнання і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку та прибудинкових територій відповідно до своєї частки у майні будинку. А внутрішньобудинкові мережі централізованого опалення і гарячого водопостачання належать до інженерного (технічного обладнання) житлового будинку і є його невід’ємною частиною.